سرفصل کارشناسی ارشد مهندسی برق-الکترونیک- گرایش سیستم های الکترونیک دیجیتال
رشته مهندسی برق-الکترونیک گرایش سیستمهای الکترونیک دیجیتال
معرفی رشته:
علم الکترونیک به وجود آورنده سیستمهایی است که در شاخههای مختلف صنعتی، نظامی، پزشکی و مهندسی مورد استفاده قرار میگیرند. پیشرفتهای چشمگیر سالهای اخیر در فن آوری ساخت سیستم های الکترونیکی و نیاز بازار به مجتمعسازی یک سیستم کامل شامل بخشهای دیجیتال و آنالوگ بر روی یک تراشه (IC)، باعث ایجاد نگاه عمیق و تخصصی در علم الکترونیک شده است. در این نگاه جدید به علم الکترونیک، محققین و دانشجویان با چگونگی بکارگیری ابزار CAD در روند طراحی از سطح سیستم تا لی اوت و نظایر آن آشنا میشوند. همچنین از آنجا که هوشمندسازی این سیستمها همیشه مورد توجه بودهاست، آشنایی با الگوریتمهای پردازشی یکی دیگر از زمینههایی است که محققین این حوزه به آن میپردازند.
رشته مهندسی برق-الکترونیک گرایش سیستمهای الکترونیک دیجیتال یکی از زیر مجموعههای رشته مهندسی برق-الکترونیک میباشد که در سالهای اخیر با این نگاه جدید و تخصصی به علم الکترونیک ایجاد شدهاست. گرایش سیستمهای الکترونیک دیجیتال سعی بر آن دارد که دانشجویان را با این مفاهیم در قالب دروس نظری، عملی و تحقیقاتی آشنا نماید. نظر به اهمیت این گرایش و نیاز کشور به متخصصین مجرب در این زمینه، گروه مهندسی برق دانشگاه علم و فرهنگ جهت برآورده کردن این نیاز کشور اقدام به جذب دانشجو در این رشته در مقطع کارشناسی ارشد نموده است. دانش آموختگان این رشته مهارتهایی در زمینههای زیر کسب مینمایند:
- طراحی مدارهای دیجیتالی در فناوریهای نانوالکترونیک و میکروالکترونیک
- آشنایی با زبانهای توصیف سختافزاری
- آشنایی با پردازش سیگنال و تصویر
نقش و توانمندی:
دانشآموختگان این رشته میتوانند علاوه بر کار آموزشی یا پژوهشی دانشگاهی، در مراکز تحقیقاتی واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی که در سطح وسیع با مسائل روزآمد مهندسی برق درگیر هستند، فعالیت نمایند. پذیرش مسئولیت و مشارکت در طراحی و اجرای پروژهها و ارتقاء سیستمهای موجود از دیگر توانمندیهای دانشآموختهها محسوب میشود.
تعداد واحدهای درسی و پژوهشی:
- تخصصی الزامی 6 واحد
- تخصصی انتخابی 6 واحد
- تخصصی اختیاری 12 واحد
- سمینار 2 واحد
- پایاننامه 6 واحد
دروس جبرانی مطابق نظر گروه و دروس گذرانده در مقطع کارشناسی مشخص میشود.